24. srpen 2021 v 09.19 | rubrika: recepty na uzení
Cikánské klobásy bude jeden z těch receptů, co sám nerad vidím. Použil jsem do nich předem namíchanou směs koření: cikánský salám. Byl jsem na to prostě zvědavý. Koupil jsem ho na profikoření. (Složení: koření s hořčicí, dextróza, jamajský rum, extrakt koření, Dávkování: na 1 kg díla 10 g směsi + 22 g rychlosoli). Doba uzení cca 5 hodin na 60-75°C plus 1 hodina předem na oschnutí při 35°C. Suroviny na cikánské klobásy: |
přečteno: 146x | přidat komentář
|
23. srpen 2021 v 09.14 | rubrika: recepty na uzení
Tohle není recept na klobásy do udírny, ale jsou to klobásy na gril nebo do trouby nebo na pánev. I tak si ho chci zde poznačit, abych ho našel až ho budu dělat příště. Protože byly skvělé! Původní recept jsem poněkud zjednodušil a musím říct, že na kvalitě to neubralo, spíše naopak. Je s tím méně přemýšlení a výsledek? V podstatě šunkové klobásy, které rozhodně nejsou suché. Naopak. Jedna klobása mi na grilu praskla, protože jsem jí zapomněl propíchnout a šťáva tekla proudem! Suroviny na smetanové klobásy: |
přečteno: 95x | přidat komentář
|
8. srpen 2021 v 07.33 | rubrika: recepty na uzení
Jak jsem psal o sušení méně kvali/... rozhodnul jsem se z něj udělat BILTONG. Můj první a rovnou na 30°C. Více se ani nesmí, jinak by to nebyl biltong. :) BILTONG: jednoduchá definice (možná i nesprávná nebo spíše neúplná): sušení max 30°C, suší se v celku a až po usušení se krájí |
přečteno: 83x | přidat komentář
|
3. srpen 2021 v 13.31 | rubrika: recepty na uzení
![]() Mnoho udičů začíná své přednášky slovy: "najděte si dobrého řezníka". A pod to se klidně podepíšu. Dobrý řezník, který maso dobře připraví a maso je kvalitní a čerstvé, případně dobře uleželé to je výhra. O tom žádná. Ale pěkně si to zaplatíte. Pak ušetříte čas, nervy atd. Vydal jsem se druhou cestou. |
přečteno: 110x | přidat komentář
|