Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
S uzením to myslím vážně a nemáme dost velkou lednici (a studený sklep také ne), abych mohl nakládat maso do láku. To zvládnu max do 2-3kg a jinak musím nakládat na sucho. Většina "kolegů", co nakládá na sucho, maso vakuuje. Je to skvělý vynález a pokud se pak nemusím bát, že se maso zkazí tak do toho jdu!
Z různých recenzí jsem vybral značku MAXXO. Vakuovačka z Lidlu je údajně skvělá, jen při častém využití asi nevydrží tolik, kolik by si člověk přál. Ale někomu prý drží i 10 let. Každopádně je prý pomalá = slabá pumpa.
Samotný výrobce MAXXO má velký výběr hlavně podle ceny/funkcí a čím dražší tím i silnější pumpa.
Vzal jsem MAXXO, vakuovačku VM Comfort a oželel dvojtý svár (to holt udělám ručně) a místo uvnitř na roli folie, což je praktické. Uvažuji, že koupím dvě velikosti folií a pak bych je stejně musel pořád měnit. Schránka mi tedy chybět tolik nebude.
Profi verze by se mi líbila, ale tahle stála 1.200kč (použité zboží) a profi přes 2.700kč, to se mi fakt 100% nevyplatí. :)
Ano, trochu jsem trnul jak moc použitá bude za slevu 500kč, ale po rozbalení jsem zjistil, že očividně použitá není, nic nechybí (ani sáčky od výrobce) a balení se zdá naprosto komplet vč vycpávek. Takže sleva super!
Vzal jsem rovnou jedny z levných folií (2x6m=12m folie 28cm). Zatím jsem si vystačil s origo sáčky, co byly v balení.
Zásady vakuování:
- sáček musí být delší o cca 10cm než je vložený obsah, aby vlhkost nedorazila až do sváru
- vrch sáčku se ohrne ven jako ponožky a pak vkládá obsah, aby nedošlo k zamaštění nebo znečištění místa, kde bude svár
- nesvařuje se jak na běžícím páse, ale jsou potřeba přestávky - nachystám si dva sáčky, zavakuuju je a zase si nachystám jeden nebo dva sáčky. Tím vakuovačka získá čas, aby vychladla a nepřehřála se (pumpa?)
- vakuovačka se nikdy na prázdno (pro skladování) nezacvakává - asi proto, aby se těsnění zbytečně nevymačkalo. Takže při skladování v ní nechávám dva origo kousky lepenky, které brání zavření
- po vakuvání je moudré si sáček nadepsat co v něm je - např druh koření na mase a datum